maanantaina, huhtikuuta 20, 2009

Pienelle balleriinalle

Hyvä ystäväni, joka on tanssinut aikanaan balettia, sai neljännen lapsensa. Pienen prinsessan. Hyvä niin, sillä esikoistyttö oli uhannut muuttaa pois kotoa mikäli äiti kantaa sinne enää yhtään pikkuveljeä, kahdessa on kuulemma jo aivan liikaa kestämistä =) Ja näin minä sain taas syyn tehdä käsitöitä pikkuisille.
Erika Knightin Koukussa virkkaukseen -kirjassa on ohje juhlatossuille, jotka näyttävät ihan pieniltä balleriinatossuilta ja olen odottanut vain sopivaa hetkeä tämän ohjeen toteuttamiselle. Näitä tossuja tulen varmasti virkkailemaan lankakerien lopuista. Lopputulos on niin suloinen.

En malttanut odottaa iltaan, jotta saan kuvattua tossut, sillä aurinko paistoi niin kauniisti. Näin ollen tossuja ei ole koristeltu vielä satiini nauhalla, jolla ne on tarkoitus solmia pikkuruisen jalan ympärille. Satiininauhalliset kuvat on lisätty jälkikäteen.
Malli: Juhlatossut, Erika Knight; Koukussa virkkaukseen.
Lanka; Novita, Virkkauslanka kaksinkertaisena.
Puikko: 2,5 mm


Malli oli helppo ja tuotti pikaisesti silmäniloa. Lisäksi kaikessa helppoudessaan ja pienuudessaan malli on kuitenkin erilainen, pidän siitä. Nyt vain toivotaan, että lahjan saajakin on vielä tyytyväinen.2 kommenttia: