tiistaina, heinäkuuta 22, 2008

Lomakuulumisia

Olemme kulkeneet ristiin rastiin Suomea milloin junalla ja milloin autolla ja puikot ovat olleet oivaa matkaseuraa. Wispin ohjetta hieman muokkaamalla sain aikaan ihanan kesähuivin, joka on valmis ja likoamassa. Kirjoittelen siitä enemmän kunhan saan huivin pingotettua.

Nyt olen innoissani neulomassa Revontuli-huivia. Isäni oli työmatkalla Tallinnassa ja toi minulle liukuvärjättyä Viron villaa. Lankaa on yllin kyllin, että voin neuloa siitä vielä paljon muutakin. Langan ollessa kerällä ei uskoisi kuinka sievää neulosta siitä syntyy.Olen saanut viime aikoina kaikenlaisia lahjoja valmistumiseni johdosta ja esittelenkin tässä muutaman vihdoin ja viimein;

Olen erityisen ihastunut kaikenlaisiin kirjoihin ja kuinka ollakaan tämä lahja lämmitti tosi paljon mieltäni. Sain Erika Knightin Glamour 15 timeless design to knit and keep forever -kirjan. Heti ensi silmäyksellä löysin muutaman puikoille pääsevän neuleen ja toisella silmäyksellä niitä oli jo useita.
Tämä toinen lahja suorastaan kutsuu käpertymään sohvan nurkkaan. Raskaan päivän jälkeen moni asia ei ole rentouttavampaa kuin ottaa illalla lasillinen punaviiniä, nostaa jalat pöydälle ja neuloa vieläpä hyvän elokuvan parissa.
Lauantaiaamuna olen lähdössä ihan yksikseni reissuun ja palaan vasta maanantai-iltana. Meillä on konsertti Etelä-Suomessa. Olen ensimmäistä kertaa erossa lapsestamme edes yön yli ja se meinaa vähän hirvittää vaikka varmasti täällä kotona kaikki hyvin meneekin. En kuitenkaan voi edes sanoin kuvailla kuinka paljon odotan bussimatkaa etelään, sillä saan rauhassa kuunnella musiikkia ja neuloa taikka lukea koko matkan sinne ja vieläpä takaisinkin. Tämän reissun jälkeen taidan viettää hiljaiseloa kotosalla. Niin mukavaa kuin reissaaminen onkin ei se ainakaan univajetta vähennä.

3 kommenttia:

stanna kirjoitti...

Muistan itsekin vielä sen hetken kun olin ensimmäisen yön erossa lapsesta. Luulempa että enemmän äidillä oli ikävä poikaa kuin toisinpäin. Meillä tosin siitä oli se hyöty että pojalta jäi yötissi lopullisesti sen yökyläilyn seurauksena pois. Itsekin olen haaveillut sellaisesta äidin lomasta, jo siksikin että ensi kesänä onkin sitten kaksi pientä lasta enkä silloin voi omaa aikaa niin helposti ottaa kuin nyt. Olisi ihana kierrellä jossain vanhassa kaupungissa ja katsella elämää torilla ihan vain omaan tahtiin.

san kirjoitti...

Aivan mielettömän upea tuo vihreä huivinalku! Raportoithan sen edistymistä? Jään seuraamaan :)

Johku kirjoitti...

San, kiitos kovasti =) Tuli niin hyvä mieli, että taidan tikutella huivin loppuun mitä pikimmiten. Olisikohan neljännes vielä neulomatta.