keskiviikkona, syyskuuta 09, 2015

12 matkaa vuodessa; Viro

Pyrkimykseni tutustua 12 uuteen paikkaan vuoden aikana uhkaavasti ainakin pyrkii toteutumaan. Ystäväni kanssa taisimme jo tammikuun pimeinä iltoina varata paikkamme tälle kyseiselle Viron matkalle. Matka oli hyvin erilainen aikaisempiin matkoihimme verrattuna. Ohjelma oli valmiiksi luotu ja matkat taitettiin linja-autolla. Ajattelimme tämän antavan kiireisille perheenäideille kuitenkin omanlaista vapautta ja tyytyväisiä olimmekin. Matka onnistui täydellisesti.

Linja-autossa on tunnelmaa ja kädet saavat keskittyä ratin pyörittelyn sijaan neulepuikkoihin. Todellisuudessa suu taisi käydä enemmän kuin puikot, mutta ennen kuin kotiin pääsin sain yhden huivin valmiiksi. 
Tiina Kuun suunnittelema Kaarisilta on ollut neulontalistoillani jo jonkin aikaa. Eräänä iltana tarvitsin helpohkon tv-neuleen ja tartuin tähän ohjeeseen. Lyhennetyt kierrokset tarjosivat toisaalta mukavasti vaihtelua ainaoikeaan neulepintaan. Ja muuten sai vain neuloskella. Olen kyllä yllättänyt itsenikin huomattuani neulovani jälleen ainaoikeaa, ei mitenkään minun erityisesti suosimaa, neulepintaa.

Malli: Kaarisilta by Tiina Kuu
Lanka: Liukuvärjätty Viron villa ja Rami-lanka
Kulutus: 124 g
Puikot: 5,5 mm Knit Picksit 60 mm kaapelillaLankana halusin käyttää ruskasävyistä Viron villaa. Hetken mallailun jälkeen raitalangaksi huiviin päätyi oranssinpunainen Rami-lanka. Molemmat hyvin entuudestaan tuttuja ja helppoja neuloa. Mielestäni ihanasti värisävyt sekoittuvat keskenään. Huivi on kuin liekeissä.
Muuten matka koostui pysähtymisestä Laulasmaan kylpylässä. Kylpylä oli viihtyisä ja rentoutus tuli tarpeeseen. Laulasmaan kylpylästä suunnattiin Haapsaluun, jossa oli Valkean Daamin festivaalit ja pitsipäivät. Haapsalussa vietetyn illan kohokohta oli musiikkiesitys Valge Daami Saladus Haapsalun linnan raunioissa. Tämä oli mahtava kokemus.
Koko reissun odotetuin osuus oli kuitenkin itse pitsipäivät Haapsalussa. Etukäteen en suunnitellut kuin ostavani Haapsalu Shawl -kirjan ja sen löysin. Lisäksi mukaan tarttui monenlaisia ideoita ja tietysti hieman lankaakin. Taidokkaita käsitöitä Haapsalussa oli esillä joka puolella.
Pitsiä siellä, pitsiä täällä.

Unelma

Heti tuli tarve saada pitsisateenvarjo.
Mistähän tähän löytäisi rungon?

Jotain tytölle suunnitteilla.

Matka päättyi Viron osalta Tallinnaan ja Karnaluksiin. Kävin kyseisessä käsityötukussa ensimmäistä kertaa ja saatan joutua suuntaamaan sinne joskus uudelleen. Kaupassa olisi ollut vaikka minkälaista ompelutarviketta ja lankaa muiden lomassa.


Matka oli todellakin käymisen arvoinen. Puikot eivät ole päässeet kylmenemään matkan jälkeenkään. Puikoilla on pyörähdellyt oikein koetilkkuja, mutta yksi huivikin.


Tähän taisi jäädä hetkeksi ulkomaan matkat, seuraavaksi keskitytään juoksuhommiin ihan kotimaassa.

Ei kommentteja: