tiistaina, joulukuuta 31, 2013

Matkalla pohjoiseen

Joulun juhlinnan jälkeen vietämme perheen kesken lomaa. Tuntuu aivan uskomattoman hienolta pitää reilun kahden viikon mittainen loma juuri joulun aikaan. Muutamana vuonna kun tätä ylellisyyttä ei ole ollut tarjolla.

Joulun ajan rentouduimme ihan rauhassa kotona, nautimme yhdessäolosta ja joulutunnelmasta. Tosin ajoittain lapset kävivät niin ylikierroksilla, että siitä oli rentous ja rauhallisuus kaukana. Hupaisaa on tuo lasten joulutaika joka tapauksessa.

Joulun jälkeen, kun vihdoin on mahdollista, lähdimme pohjoiseen. Aamulla aikaisin hyppäsimme auton kyytiin ja ajoimme ensin toiseen mummolaan Rovaniemelle. Pelkääjän paikalle isompi ihminen ei jälleen mahtuisikaan, kun täysi puuhapaketti oli sijoitettu jalkatilaan, osittain penkillekin. 
Kaikessa järjestelmällisyydessäni puikot olivat jälleen hukassa ja suuren penkomisen jäljiltä lähtöä edeltävänä iltana löysin hieman liian paksut puikot Maija-paidan aloittamiseksi. Rovaniemellä isäni kävi hakemassa sopivat puikot työn jatkamiseksi lomalla, samalla kun me ajoimme letkassa hitaasti, mutta varmasti.
Maija-paitaa aloin neulomaan Dropsin Nepalilla. Työ on edistynyt kivasti ja tykkään kovasti sekä langasta, väristä, että ohjeesta.

Äitini täytti hiljattain vuosia ja hänelle neuloin Maatuska-lapaset. Viimeistelyt jäivät hieman viimetinkaan, mutta valmiiksi lapaset tulivat kuitenkin hyvissä ajoin ennen Rovaniemeä.
Lanka:  Novita, 7-veljestä
Kulutus: 94 g
Puikot: 3,5 mm bambut


Hämärästi otettu kuva, toinen peukalo puuttuu vielä kokonaan.
Maatuskat-malli on kaunis. Ohje oli myös hyvin kirjoitettu. Pitkästä aikaa väriraita lapasen kämmenpuolella tuntui helpolta neuloa, takapuoli jäi siistiksi ja lapanen on varmasti lämmin. Ohjeen koosta tuli tämmöiselle pienempi kätiselle oikein mukavan jämäkkä lapanen.


Toiset isovanhemmat odottivat Muoniossa. Me heti sopivan hetken tullen suuntasimme tunturiin. Tässä kohdassa sielu aina lepää.
Pohjoinen on tarjonnut tähän vuodenaikaan mitä ihmeellisempiä säitä. Pakkasesta ei ole ollut tietoakaan. Liukasta onkin ollut sitten senkin edestä. Onneksi heti ensimmäisenä arkipäivänä joulun jälkeen kävin alennusmyynnissä ja tein tämän vuoden parhaan ostoksen tai ainakin yhden parhaista. Ei lopu juoksentelut tänä talvena ainakaan liukkauden vuoksi.
Oikein mukavaa vuodenvaihdetta ja antoisaa alkavaa vuotta!

3 kommenttia:

san kirjoitti...

Icebugit on mullakin haaveissa :) Kerro sitten tuntemuksia.

Komeat maatuskat!

Elina kirjoitti...

Kauniit maatuskat ja ihana blogi!Jään seuraamaan :)

Johku kirjoitti...

Kiitos san. Icebugit ovat olleet käytössä nyt useamman kerran, viimeksi tänään. Paikoittain tie oli aivan jäällä, mutta kertaakaan eivät kengät lipsuneet. Olen ollut todella tyytyväinen tähän ostokseen. Ilmeisen tyytyväinen, mieskin kävi ostamassa itselleen samanmoiset.

Kiitos Elina. Mukava saada uusia lukijoita =)