maanantaina, joulukuuta 13, 2010

Pakkasilla

Joulutouhut edistyy tohinalla pakkasia pidätellessä. Pikku ukkeli nukkuu vain pieniä pätkiä sisätiloissa, mutta onneksi naureskelee silti pääasiassa hyväntuulisena katsellessa muiden touhuilua.
Muumi piparkakkutalo oli tarkoitus rakennella jo viime vuonna. Tänä vuonna vietämme joulun kotosalla ja menemme nauttimaan pohjoisen pimeydestä ja rauhasta pian joulun jälkeen. Niinpä piparkakkutalokin oli kiva rakentaa jo hyvissä ajoin silmän iloksi. Tytär pitää kuria piparkakkutalon ympärillä. Sen saa kuulemma syödä vasta sitten, kun joulupukki tulee.

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kurinalainen tyttö sulla. Meillä tytärten piti päästä piparitalon kimppuun heti seuraavana päivänä. Ei kyllä ollut noin hieno talokaan se, joten ehkä ne ajattelivat että sen on pakko maistua paremmalle kuin miltä se näyttää.

kristiina kirjoitti...

Komea on! Meillä olisi myös muumitalomuotit, mutta en ole uskaltanut kokeilla niillä tekemistä, näyttää niin hankalalta ;)

Johku kirjoitti...

Kiitos Minna, eihän ole olemassa kuin hienoja piparkakkutaloja =)

Kristiina, kiitos. Suosittelen kokeilemaan, talon kasaaminen oli yllättävän helppoa. Kasattiin ensin ja koristeltiin sitten. Avuksi piirrettiin muuten voipaperille kuuskulmio, jonka päällä kasattiin seinät ja katto. Helpotti huomattavasti.