perjantaina, lokakuuta 29, 2010

Väriterapiaa

Pienimuotoinen väsymys meinasi vaivata tätä neulojaa kuluvan viikon alkupuolella. En arvannutkaan kuinka paljon veikeät värit voivat piristää.

En ole aikoihin harrastanut raitaneulontaa. Joitakin vuosia takaperin tulin raidoittaneeksi ilmeisesti liikaakin, kyllästymiseen saakka. Raitatauko loppui kuitenkin tähän. Sopivasti ilmojen viiletessä.
Malli: Villapöksyt Nurjat-blogin Jonnan ohjein
Lanka: Novita Puro (Luumupuu ja Kanervikko)
Puikot: 6,0 mm sukkapuikot ja 40 cm Knit Picksit


Neuloin pöksyt enempiä ajattelematta ohjeiden mukaisesti ja ne valmistuivatkin äkkiä. Villahousujen neulominen on jostakin syystä ollut minulle aina hankalaa, ehkä työn tylsyyden vuoksi. Oikeasti en tiedä miksi. Näitä pöksyjä oli helppo kokeilla aina matkan varrella oikean koon arvioimiseksi. Nautin vain uusien väriyhdistelmien näkemisestä. Joskus todellakin pitäisi etsiä ihan uusia väripareja normaalisti silmää hivelevien värien tilalle. Näillä monivärilangoilla raidoitettaessa näitä erilaisia väripareja syntyy itsestään. Olen neuleen edetessä ihastellut miten sievästi eri värit sopivat yhteen. Juuri tällaista väriterapiaa olin vailla piristykseksi arkeen.

Novitan Puro oli lankana minulle uusi kokemus. Lanka tuntuu käsiin ihanan pehmeältä ja neulepinta on tasainen muutamia langassa olevia möykkyjä lukuunottamatta. Olen kuullut langan nyppyyntyvän helposti. Jään odottamaan miten lanka kestää kulutusta.

Kulutusta nämä pöksyt todennäköisesti tulevat saamaankin. Tyttö on viime aikoina seurannut Peppi Pitkätossua tarkkaavaisesti (kuten myös housujen valmistumista). He ovat kuulemma yhtä vahvoja, hiukset tulee usein letittää samalla tavalla ja onhan Pepillä oltava raitahousut. Projekti on todella onnistunut äidin nauttiessa neuloessa ja tyttären ollessa silmin nähden onnellinen valmiista neuleesta. Äidin sydän sulaa tytön rutistaessa kovasti ollessaan uusista pöksyistään niin onnellinen.Nautin itse vielä hetken värien leikistä ja tikuttelen loput langat kauluriksi. Yritän tätä nykyä käyttää langat niin loppuun kuin mahdollista. Josko lankavarastoja saisi hieman pienemmiksi.

6 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Ihan hassua, kun joku oikeasti neuloi minun ohjeella jotain! Kiva, että onnistui! :D

Minna kirjoitti...

Olen noita Jonnan pöksyjä ihaillut myös. Ja miettinyt jaksaisko, ehtiskö, milloin. Hienot ovat nämäkin!

Johku kirjoitti...

Kiitos Jonna vielä ideasta. Malli oli niin kiva, että tahtoisin neuloa jo toiset =)

Kiitos Minna. Jos sinulla on yhtään aikaa ja inspiraatiota suosittelen lämpimästi. Valmistuvat hämmästyttävän nopeasti.

Hety kirjoitti...

Voi miten kivat villapökät! Meidänkin "Peppi" varmasti ilahtuisi samanlaisista housuista -eikun "to do" -listalle... :)

Johku kirjoitti...

Hety, kiitos. Kyllä näitä pikku Peppejä on mukava ilahduttaa, ovat niin vilpittömän onnellisia näistä pienistä asioista =)

Olen yksikseni naureskellut ajatelessani aikaa muutaman vuoden päähän. Tytön kasvaessa välihousuistakin saadaan varmaan kinastella. Puhumattakaan, että menen ehdottamaankaan sanallakaan villahousuja =D

kristiina kirjoitti...

On söpöt pöksyt ja söpö pöksyjen pitäjä :)

Nautitaan nyt kun lapset on pieniä, kun kelpaa äidin valitsema ja tekemä :) Nimimerkillä ostin juuri punaisen sadetakin...