keskiviikkona, toukokuuta 06, 2009

Kohti kesää

Olemme poteneet koko perheen voimin kevätflunssaa. Itse luulen hieman saaneeni kylmää aloitettuani pyöräilykauden ilman sopivaa päähinettä. Kesäisin en ruukaa käyttää päässäni mitään ja siitä syystä kaikki lakkini ovat paksuja ja villaisia. Niinpä flunssan innoittamana neuloin itselleni kesäpipon ja palasin vanhaan tuttuun ja turvalliseen värimaailmaani, mustaan.Kyseinen malli on mennyt minulta tyystin ohi aikaisemmin selaillessani Pam Allenin ja Ann Buddin Lace Style -kirjaa. Oman piponi tein yksinkertaisena, muutoin noudatin kirjan ohjetta.Malli: Peek a Boo Cloche by Mona Schmidt Lace Style -kirjasta.
Lanka: SandnesGarn, Mandarin Naturel
Kulutus: reilu 50 g
Puikot: 3,5 mm


Pipo oli oiva neule Sylvin jälkeen, valmista syntyi hetkessä. Toisaalta kokeilin myös uutta lankaa, joka ei hirvittävästi sytyttänyt. Mandarin Naturell on jotenkin pölyisen oloista (puhdasta, en tiedä mistä tämä mielikuva tuli) ja liian mattapintaista. Helposti neulottavaa lanka oli kylläkin. Nyt mietin minne kuluttaisin melkein kolme jäljellä olevaa kerää.

Nyt on jonkinasteinen neuleinto päällä. Olemme ystäväni kanssa lähdössä parin viikon päästä jälleen lankamatkalle ja haluaisin tehdä tilaa uusille langoille. Viikonloppuna siivoilin lankahyllyt vaatehuoneesta ja tyhjentelin varmaan tusinan erinäisiä nyssäköitä nurkista. Tänään järjestelin muita käsityötarvikkeita ja mies kantaa aina jostakin jonkin nyssykän juuri kun olen yrittänyt ne laittaa syrjään. Eiköhän ne kohta lopu.Sakset ja tussi ovat saaneet täällä myöskin vaihteeksi kyytiä. Neitokaiseltamme pitäisi saada näkö tarkastettua jälleen jonkin ajan kuluttua. Jotta lääkärin olisi helpompi tehkä tarkastus tein kyseltävistä kuvista muistipelin, jotta tyttärellämme olisi helpompi vastailla kysymyksiin. Muistipeli ei ehkä ole alle kaksivuotiaalle vielä tärkein opittava asia, mutta kuvat kiinnostavat kovastikin. Jospa meidän ei tarvitisi mennä silmälääkäriin enää myöhemmin ja voimme nauttia vain muistipelin tuomasta ilosta.

2 kommenttia:

Hety kirjoitti...

Tuo pipomalli on minullakin mennyt ko. kirjaa selaillessani aivan ohi. Kaunis ja käytännöllinen, sekä myöhäisille kevätkeleille että alkusyksyyn.

Johku kirjoitti...

Kiitos Hety. Kaksinkertaisena vielä enemmän käyttöaikaa ja tässä mallissa voisi leikkiä eri väreillä mukavasti.